Підбурювання до геноциду: Кулеба закликав країни заборонити Russia Today після трансляції слів "потрібно топити та спалювати" українських дітей

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до урядів країн світу із закликом заборонити діяльність пропагандистського каналу іномовлення RT (Russia Today) після слів його топ-менеджера Антона Красовського про те, що потрібно "топити українських дітей у річці" за одну лише згадку про російську окупацію України.

Кулеба назвав словами Красовського агресивним підбурюванням до геноциду.

"Уряди, які досі не заборонили RT, повинні подивитися цей уривок. Це те, на чому ви стоїте, якщо дозволяєте RT працювати у ваших країнах. Агресивне підбурювання до геноциду (за це ми віддамо під суд), яке не має нічого спільного з свободою слова. Заборонити RT у всьому світі!", - закликав Кулеба.

Як повідомлялося, в ефірі державного канату RT у бесіді з російським письменником-фантастом Сергієм Лук'яненком, який відомий своєю українофобською позицією та розповів сумнівну в плані достовірності історію про те, що у 1980 році в Україні російськомовні діти, включаючи дітей радянських офіцерів, говорили, що росія окупувала Україну - Красовський у відповідь заявив, що таких дітей за одну лише згадку про російську окупацію України треба топити в річці. Також Красовський запропонував спалювати дітей, які не люблять росію "у кожній смерековій хаті" в Карпатах.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті