Під Мінськом зафіксовано два літаки МіГ-31 та контейнер, ймовірно, для зберігання ракет "Кінджал" (ФОТО)

На аеродромі Мачулищі під Мінськом зафіксовано два літаки МіГ-31 і контейнер, ймовірно, для зберігання ракет "Кинджал", які РФ називає гіперзвуковими. Про це йдеться у звіті розвідки Великої Британії,  - пише  LIGA.net.

Знімок був зроблений 17 жовтня. На ньому видно два літаки МіГ-31 та великий контейнер, укріплений земляним валом. Ймовірно, в ньому зберігають ракети "Кинджал".

РФ використовує ці ракети з 2018 року, але раніше не розгортала їх у Білорусі. Росія застосовувала "Кинджали" на війні проти України, однак запаси цих ракет, ймовірно, сильно обмежені.

За дальності 2000 км розміщення "Кинджалів" у Білорусі дає мало переваг РФ у війні проти України, зазначають розвідники.

Найімовірніше, Москва перекинула ці ракети для сигналу Заходу та демонстрації Білорусі як співучасниці у війні.

Росія характеризує ракети "Кинджал" як гіперзвукові. Однак, по суті, це прироблена до літака ракета "Іскандер", пояснював для LIGA.net експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк.
Армія РФ вранці 31 жовтня завдала масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. Були прильоти до різних регіонів, зокрема під Києвом.

ППО збила 45 ракет із 55 запущених.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті