Починається процедура імпічменту президентки Грузії Саломе Зурабішвілі

В Грузії починається процедура імпічменту президентки країни Саломе Зурабішвілі 16 жовтня. Про це повідомив проєкт Радіо Свобода "Ехо Кавказу".

"Конституційний суд Грузії заявив, що президентка країни Саломе Зурабішвілі порушила Конституцію, що дає дозвіл розпочати процедуру її імпічменту. Звернення депутатів грузинського парламенту про імпічмент підтримали шестеро членів Конституційного суду, троє виступили проти", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що тепер парламент у двотижневий термін має розглянути та поставити на голосування питання про усунення президента з посади у порядку імпічменту. Рішення про імпічмент мають підтримати щонайменше 100 депутатів парламенту.

Уточнюється, що подання про можливе порушення президентом Конституції ініціювали депутати правлячої партії "Грузинська мрія - Демократична Грузія". У партії вважають, що поїздки Зурабішвілі за кордон порушили 52-гу статтю Конституції Грузії, за якою президент здійснює представницькі повноваження у зовнішній політиці за згодою уряду. Саломе Зурабішвілі останніми місяцями бувала у Берліні, в Брюсселі. В її адміністрації заявляли, що її зустрічі з європейськими лідерами відбуваються "на підтримку надання Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС".

Раніше повідмлялось, що президентка Грузії висловила впевненість у перемозі України над росіянами.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті