Плюс 18 HIMARS: ЗМІ повідомили, що США передадуть Україні у рамках нового пакету допомоги

Новий пакет військової допомоги США Україні на 1,1 млрд доларів включає 18 РСЗВ HIMARS. Про це повідомляє AP із посиланням на американських офіційних осіб, - пише "НВ".


За даними AP, про пакет допомоги офіційно оголосять пізніше в середу, 28 вересня.

Видання пише, що пакет включає фінансування 18 HIMARS і боєприпасів до них, а також 12 систем Titan для протидії БПЛА, близько 300 автомобілів, десятки вантажівок та причепів для перевезення важкої техніки, радари, засоби зв’язку і спостереження, інше спорядження для військових тощо.

CNN уточнює, що в пакет увійде 150 автомобілів Humvee, 40 вантажівок і 80 причепів.

AP також зазначає, що нова допомога спрямована на забезпечення довгострокових потреб України в обороні, тому до отримання систем може пройти рік чи два.

Раніше агентство Reuters повідомило, що влада США готує новий пакет військової допомоги для ЗСУ на суму 1,1 мільярда доларів для боротьби з російським агресором.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті