Плановий показник готовності об’єктів до опалювального сезону становить 60% - Шмигаль

Плановий показник готовності об’єктів України до опалювального сезону на 1 серпня становить 60%. Про це в Телеграм повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"За інформацією Міненерго, на сьогодні на складах ТЕС і ТЕЦ уже забезпечено 1,83 млн тонн вугілля від запланованих 2,5 млн тонн. Також у сховищах наразі зберігається понад 12 млрд кубів газу. Як повідомили в Мінрегіоні, плановий показник готовності об’єктів до опалювального сезону на 1 серпня становить 60%.. Загалом країна рухається в межах плану (56-58%), деяким областям дано завдання прискоритися", - зазначив Шмигаль. 

Він акцентував, що в Україні та в Європі усі розуміють, що росія буде продовжувати енергетичну війну, використовувати газ як гібридну зброю.

"Тому ми готуємося до будь-яких сценаріїв проходження осінньо-зимового періоду. Ми готові оперативно реагувати на обґрунтовані потреби регіонів у додаткових ресурсах", - підкреслив Шмигаль.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті