План відновлення України за версією ООН: 411 млрд доларів буде витрачено за 10 років

План відновлення України від ООН передбачає, що 411 млрд доларів буде витрачено за 10 років. Про це пише сайт "Новости ООН" 25 березня.

"За оцінками уряду України, Групи Світового банку, Європейської комісії та ООН, вартість запланованої відбудови України зросла до 411 мільярдів доларів, – сказано в повідомленні. – Звіт, випущений цього тижня, охоплює збитки, завдані за рік з моменту вторгнення Росії в Україну. Під час оцінки втрат експерти враховували як пряму фізичну шкоду, завдану інфраструктурі та будівлям, так і вплив воєнних дій на життя людей та їхні джерела засобів до існування".

Уточнюється, що 411 мільярдів доларів, як очікується, будуть витрачені протягом десяти років. Найбільше постраждали прифронтові райони: Донецька, Харківська, Луганська та Херсонська області.

Крім того, повідомляється, що 25 березня під егідою Управління Верховного комісара ООН з прав людини було опубліковано дві доповіді по Україні: одну щодо поводження з військовополоненими та іншу щодо загальної ситуації з правами людини. Документи були підготовлені Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні. Представляючи ці документи, голова Місії Матильда Богнер нагадала про найголовніше право людини – право на життя. Вона повідомила, що Моніторингова місія ООН задокументувала загибель понад восьми тисяч цивільних осіб. 14 тисяч мирних жителів дістали поранення. Понад 90 відсотків постраждалих стали жертвами ракетних обстрілів, використання в населеній місцевості зброї вибухової дії або мін. При цьому реальні цифри загиблих, як сказала представниця ООН, набагато вищі.

Раніше повідомлялося, що Агентство ООН у справах біженців відновило реєстрацію на виплату допомоги українцям.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті