Підірваний у Підмосков'ї завод брав участь у розробці "Стелс" - бомбардувальника нового покоління

Завод, підірваний у Підмосков'ї 9 серпня, брав участь у розробці "стелс"-бомбардувальника нового покоління. Про це пише Телеграм-канал "Агентство. Новости" 9 серпня.

"Коментуючи новину про вибух на "Загорському оптико-механічному заводі", губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов зробив усе, щоб показати незначність події. Він заявив, що завод давно займається виробництвом піротехніки, - сказано в повідомленні. - Насправді, це не так: як свідчить сайт держзакупівель, підприємство не просто продовжує постачати оптику російським силовикам, а й із 2019 року бере участь у розробці російського стратегічного бомбардувальника-ракетоносця нового покоління "Посланник".

Уточнюється, що держконтракти заводу припинили публікуватися майже відразу після початку війни - з березня 2022 року, але укладені раніше контракти все ще доступні. Серед них - "виконання складової частини дослідно-конструкторської роботи за темою шифр: "Посланник-1ОЕП/Л". Термін виконання контракту - 2027 рік, вартість робіт - 69 мільйонів рублів.

Замовником робіт виступив національний дослідницький інститут "Екран" (Самара), який займається, зокрема, розробкою обладнання для військової авіації. Головний виконавець проекту - компанія "Туполєв", держзамовник - Міноборони Росії. Згідно з контрактом, стежити за роботами повинні військові представництва Міноборони №1205 (Сергіїв Посад) і №684 (Самара), що відповідають за контроль якості та приймання продукції для відомства.

Зазначається, що "Посланник" - це дальній бомбардувальник-ракетоносець, розробку якого "Туполєв" веде для російського міноборони з 2009 року. Літак спроектований за схемою "літаюче крило", у конструкції широко застосовуватимуться технології та матеріали, що знижують помітність (технологія "стелс"). Літак буде здатний нести наявні та перспективні стратегічні крилаті ракети, високоточні авіабомби, гіперзвукову зброю, буде оснащений новітніми засобами зв'язку та радіоелектронної боротьби.

Раніше повідомлялося, що в підмосковному Сергієвому Посаді прогримів вибух. Гігантський гриб піднявся на території Загорського оптико-механічного заводу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті