Першу партію дронів-камікадзе росія вже майже витратила по українських об'єктах - Рєзніков

Росія вже використала проти України приблизно 300 одиниць іранських дронів. Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, - пише Цензор.НЕТ.

"Перша партія іранських дронів, яку завезли росіяни, становила близько 300 одиниць основних типів тих дронів. І практично вони всі ті вже 300 одиниць використали, обираючи цілями наші цивільні об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури, постачання води, електроенергії, тепла", - зазначив міністр.

Однак він попередив, що в росії укладені контракти з Іраном на постачання безпілотників.

"Ми знаємо, що в них укладені контракти, й цифри звучали за різними даними від 1 500 до 2 400, але це не означає, що вони всіх їх отримали, тому що це контрактні зобов'язання іранської сторони, які вони будуть їм постачати. А, зважаючи на те, що іранська сторона постачає ті дрони ще й в інші країни для бойових дій, а зараз у них самих там все не дуже, скажімо так, спокійно розвивається. Тому маємо надію, що не всі ці зобов'язання іранська сторона зможе виконати стосовно Російської Федерації". - зазначив очільник міноборони.

За його словами, українська ППО вже навчилась збивати більшість з дронів-камікадзе, якими атакують Україну.

Як повідомлялося, Резніков також заявив, що демонстрація росіян готовності залишити Херсон може бути елементом інформаційно-психологічної атаки.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті