Перша партія безпілотників Switchblade очікується в Україні найближчими тижнями - Резніков

Упродовж кількох тижнів в Україну повинна надійти перша партія з 10-ти американських дронів Switchblade 600. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє Politico 26 жовтня.

Міністр зазначив, що Україна продемонструвала, що може створювати власну зброю, потопивши у квітні російський крейсер "Москва" ракетою "Нептун" власного виробництва. Але власних ресурсів не вистачає.

"Ми все ще чекаємо на безпілотники Switchblade 600, якими США пообіцяли допомогти Києву. Вони можуть зависати над ціллю до того, як оператор направить удар. Виробник дронів AeroVironment заявив, що перша партія з 10 дронів має надійти цього місяця", – заявив Резніков.

Він також наголосив, що "пріоритетом №1" для України в найближчі місяці й надалі залишатиметься протиповітряна оборона.

Безпілотник Switchblade 600 розрахований на політ на відстань до 80 км, може атакувати з ударною швидкістю до 185 км/год. Дрон несе протитанкову боєголовку, призначену для знищення або виведення з ладу бронетехніки.

Нагадаємо, виробник систем NASAMS передав першу партію зброї для України.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті