Перевірки військкоматів: голова НАЗК пояснив, у якому випадку ми все одно отримаємо корупцію

Якщо в Україні не зміниться система, то все одно отримаємо корупцію, заявив голова Національної агенції з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков в ефірі національного марафону "Єдині новини" 12 серпня.

"У першу чергу треба змінити правила, за якими функціонують центри комплектування і правила перетину кордону. Як пов'язані центри комплектування і перетин кордону? Центри комплектування видають довідки про непридатність до військової служби, а це якраз основне джерело зловживання. Ці довідки дають право потім покинути країну", - сказав голова НАЗК.

Зазначається, що перевірки військкомів мають завершити до кінця цього кварталу, і вже є перші результати роботи. Всього 1395 осіб обіймають керівні посади, десяту частину з них наразі перевіряють. Попередньо, наступного тижня НАЗК оголосить наступні результати перевірок.

"Однак, про що свідчать перевірки? Про те, що насправді більшість працівників військкоматів, як і будь-яка інша категорія публічних службовців є доброчесними. Ті факти порушень, які ми встановлювали, пов'язані з тим, що лише окремі особи зловживають своїм службовим становищем", – зазначив Новіков.

Втім, зловживання таки виникають. За словами Новікова, якщо ми не будемо змінювати систему, правила і просто призначати інших людей, навіть після фронту, вони будуть інтегруватися в існуючу систему. Ми все одно в результаті отримаємо корупцію.

За словами Новікова, якщо ми не будемо змінювати систему, правила і просто призначати інших людей, навіть після фронту, вони будуть інтегруватися в існуючу систему, й ми все одно в результаті отримаємо корупцію.

Раніше повідомлялось, що Зеленський розповів про хід перевірок воєнкомів: "Багато зловживань, відверто огидних".

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті