Переселенець зі Слов’янська розробив електроноші для транспортування поранених

Електроноші для транспортування поранених військовослужбовців розробив переселенець із Слов'янська Дмитро Мамонов, який нині проживає у Житомирі. Про це повідомляє "Укрінформ".

Ідея створення електронош виникла в Дмитра, коли він побачив по телевізору роботу естонських наземних безпілотників, які теж використовують для порятунку поранених.


"Я зацікавився, як можна допомогти пораненим за допомогою наземних безпілотників. THeMIS – це дороговартісна річ, а нашим військовим потрібен дешевий варіант, який, умовно кажучи, можна перевозити в “Жигулях”. Я почав працювати над цією ідеєю та зайнявся пошуком рішення”, - каже він.

Спочатку чоловік розробив 3D-проект, отримав деталі від київської компанії, а вже потім самостійно займався токарними та зварювальними роботами. Створюючи пристрій, Дмитро постійно радився з бойовими медиками та військовослужбовцями.

Дмитро вже звертався до одного з підприємств, яке могло б вкластися в його розробку. Але там нею не зацікавилися, тож чоловік вирішив втілювати її самотужки. Загалом на створення одного мобільного пристрою він витратив 70 тисяч гривень. 

“Військові зацікавилися моєю розробкою, кажуть, що ця річ їм дуже потрібна. Я вважаю, що один такий зразок має бути в кожній роті”, - говорить Мамонов.

Наразі чоловік шукає інвестора, який міг би фінансувати його проект. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті