Перемогу можливо здобути вже у 2023 році: Зеленський розповів про умови та завершення війни у справедливий спосіб

Президент України Володмир Зеленський заявив, що перемогу над росією Україна може здобути вже у 2023 році. Про це йшла мова під час зустрічі голови держави із студентами та викладачами Київського національного університету ім.Шевченка, - повідомив ОПУ.

Відповідаючи на запитання молоді, глава Української держави висловив переконання, що Україна точно переможе в цій війні.  

«Ми вже перемогли, тому що об’єдналися, у нас велика нація, великий народ… Окрім того, важливо провести ще й фізичну деокупацію наших територій. Тоді це буде не лише теоретичною чи філософською перемогою – це буде реальністю», – зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, перемогу можливо здобути вже у 2023 році. Але для цього українцям потрібно зберігати єдність і міцність.

«Швидкість (завершення війни. – Ред.) залежить від декількох речей: міцності всередині України та міцності ззовні – допомоги партнерів. І не можна допускати уповільнення процесів що ззовні, що всередині, бо це затягуватиме війну», – наголосив Глава держави.

Президент також відкинув будь-які твердження щодо необов’язковості перемоги України чи допустимості часткової перемоги нашої держави.

«Нічого не забудемо, нічого не пробачимо, усе точно повернемо. Все це зробимо як міцна цивілізована держава. Майбутня держава – член Євросоюзу. Майбутня незалежна держава, яку бачитимуть наші партнери у своєму колі в НАТО», – заявив він.

Володимир Зеленський зазначив, що завершення війни у справедливий спосіб передбачає ініційована Україною формула миру.

«Формула миру – це потужна дипломатична зброя. Всі пункти там – справедливі й чесні щодо будь-якої держави, з повагою до статуту ООН, до суверенітету, до територіальної цілісності», – сказав він.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті