"Переговори про мир на умовах Кремля": роспропаганда тиражує свої наративи в іноземних ЗМІ

Російські пропагандисти цього тижня намагалися просувати свій наратив про "необхідність мирних переговорів" на умовах Кремля. Про це 25 грудня повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

"Цього тижня через іноземних спікерів та медіа кремлівська пропаганда намагалась просувати проросійський наратив про «необхідність мирних переговорів з росією на умовах країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

Закрема, у виданні The American Conservative полковник армії США у відставці Дуглас Макгрегор заявив, що єдиним рішенням українського конфлікту є «мирні переговори та визнання законних інтересів безпеки росії в регіоні».

Також ворожі Telegram-канали, з посиланням на американське видання Politico, стверджували, що офіційні особи США прагнуть завершення конфлікту дипломатичним шляхом, адже підтримка війни не може тривати вічно.

Крім того, ворожі Telegram-канали поширювали опитування в болгарському виданні «Факти» щодо того, наскільки є перспективною ідея провести переговори для встановлення миру в Україні та коментарі до нього від звичайних болгар, які вважають, що українці мають зупинити супротив російській агресії.

Як повідомлялося, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що РФ не хоче переговорів, а намагається уникнути відповідальності.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті