Перед судом постануть організатори силового перевороту, яких координували російські спецслужби – СБУ (ФОТО)

Слідчі СБУ передали до суду обвинувальний акт на двох громадсько-політичних діячів, яких контррозвідка викрила на початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 31 серпня.

"Зловмисники діяли, координуючись з росіянами та окремими членами ГО "Український вибір", – йдеться в повідомленні. – Серед іншого у 2019 році вони мали зв’язок із приймальнею тодішнього помічника російського президента Владислава Суркова".

Уточнюється, що для силового повалення влади фігуранти розробили план проведення "Національних зборів", які мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення Президента, розпуск Верховної Ради і Уряду.

Підкреслюється, що кошторис цього заходу сягав $9,7 млн.

Як повідомляє СБУ, на момент вторгнення зловмисники так і не отримали повного обсягу обіцяного фінансування.

"Вони обвинувачуються у змові про вчинення дій з метою насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 ККУ), – сказано в повідомленні. – Слідчі дії тривають".

Раніше повідомлялось, що СБУ заявила про викриття масштабної корупційної схеми в ДСНС.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті