Судитимуть двох учасників НЗФ так званої "ЛНР", яких взяли в полон українські військові

Двох учасників незаконних збройних формувань так званої "ЛНР", які потрапили в полон у серпні, будуть судити. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України.

"Луганська обласна прокуратура направила до суду два обвинувальні акти стосовно учасників незаконного збройного формування окупаційної адміністрації РФ, – сказано в повідомленні. – Їм інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України)".

Уточнюється, що обвинувачені з ідеологічних мотивів та з метою фінансового забезпечення уклали контракти на "службу" у так званій "народної міліції ЛНР".

Підкреслюється, що житель Луганська у серпні 2021 року вступив до піхотного підрозділу НЗФ. Він заступав у добові наряди та брав участь у бойових виїздах на лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Луганщини.

Уточнюється, що другий обвинувачений у 2020-2021 роках був "водієм окремого батальйону матеріального забезпечення народної міліції ЛНР". Він займався транспортуванням військової техніки для забезпечення збройного підрозділу, виїжджав на лінію бойового зіткнення, виконував інші накази для посилення обороноздатності так званої "ЛНР" та збройного опору ЗСУ.

"З початком вторгнення РФ в Україну учасники "народної міліції ЛНР" направлені на Донбас для виконання наказів вищого керівництва та участі у бойових діях. У серпні 2022 року військових окупаційної армії, яка контролюється країною-агресором, Збройні Сили України взяли у полон", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що два бойовики "ЛНР", взяті в полон, отримали 8 і 10 років ув’язнення.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті