Пентагон: Поразка Путіна в Україні відповідає інтересам США

Якщо РФ не доб'ється успіхів в Україні, це відповідатиме інтересам США на міжнародній арені, тому Вашингтон має продовжувати фінансувати збройні сили України. Про це заявила помічник міністра оборони з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер, виступаючи в комітеті Палати представників зі збройних сил, - повідомляє "Голос Америки".

"Мета Путіна - підпорядкувати собі Україну, позбавити її суверенітету і незалежності, а також послабити і підірвати Європу, Америку і особливо, звичайно, альянс НАТО", - заявила Волландер членам комітету.

За її словами, реакція США була такою самою, що й у союзників у всьому світі, які хочуть побачити "стратегічний провал" жорстокої війни путіна.

"У своїй політиці в останні два роки ми виходили з того, що Україна повинна залишитися суверенною, незалежною європейською державою, здатною оборонятися, стримувати і завдати тієї поразки Путіну, - сказала Волландер. - Україна робить це за нашої підтримки щодня".

США мають продовжувати фінансування України, щоб забезпечити збройні сили системами озброєнь, боєприпасами та навчанням, необхідним для захисту від російської агресії. Це має наслідки далеко за межами України, заявила помічник міністра.

За її словами, підтримка США допомагає зміцнити альянс НАТО для захисту інтересів безпеки Америки в Європі.

"Наші альянси в Європі забезпечують американську військову присутність у ширшому масштабі, на глобальному рівні, а також захист від Росії та її стримування, - заявила Волландер. - Китай спостерігає за нашими діями в Європі, тому що вони роблять висновки з того, як ми виконуємо наші зобов'язання перед союзниками і партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні. Тому нам потрібно зробити все, щоб Путін зазнав невдачі в досягненні своєї мети - підриві європейської безпеки".

"Без додаткової безпекової допомоги США та Європи на оборону та населення України чекає розруха", - сказала Волландер.

"Завдяки лідерству США в Контактній групі з питань оборони України, ми надали Україні допомогу у сфері безпеки на суму понад 88 мільярдів доларів", - сказала вона.

За словами Волландер, РФ розплачується за це тим, що путіну довелося вкласти у війну понад 211 мільярдів доларів, притому що країна насправді не може дозволити собі такі витрати.

Як повідомлялося, у Пентагоні заявили, що путін не зупиниться в Україні і буде довго загрожувати Європі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті