Парламент Туреччини схвалив вступ Швеції до НАТО

Парламент Туреччини після кількох місяців обговорення схвалив вступ Швеції в НАТО 23 січня. Про це повідомляє Bloomberg.

"Парламент Туреччини схвалив вступ Швеції до НАТО після кількох місяців обговорень, внаслідок чого Угорщина залишилася єдиним противником розширення оборонного альянсу на північ. Пленарне засідання парламенту в Анкарі у вівторок проголосувало за ухвалення заяви Швеції, відправивши документ назад президенту Реджепу Таїпу Ердогану для остаточного підписання, перш ніж його можна буде передати на зберігання в Держдепартамент США у Вашингтоні", - сказано в повідомленні.

Bloomberg зазначає, що цей крок ставить Швецію на порозі реалізації своєї мети стати 32-м членом Організації Північноатлантичного договору, за рік і вісім місяців після подачі заяви, яка ознаменувала поворот у її оборонній політиці. 

"Рухаючись у ногу із сусідньою Фінляндією, Стокгольм у травні 2022 року дійшов висновку, що вступ до альянсу буде найкращим способом стримати будь-яку агресію з боку Росії після вторгнення на Україну. Фінляндія вступила до НАТО у квітні", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що парламентська комісія в Туреччині схвалила прийом Швеції в НАТО.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті