Парламент Словенії ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу

Парламент Словенії у вівторок ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу. Про це повідомляє Посольство України у Словенії.

"Сьогодні Державними Зборами Республіки Словенія було прийнято Декларацію з вшанування пам’яті масового вбивства голодом – геноциду в Україні. Відповідно до положень Декларації, Парламент Республіки Словенія висловлює жаль з приводу «геноцидного характеру Голодомора, яким сталінський режим в 1932-33 роках знищив цілу верству населення та привів до відсутності основних продуктів харчування, необхідних для виживання населення, засуджує геноцидні діяння, що спричинили смерть мільйонів українців і завдали великих збитків основам українського суспільства, вшановує пам'ять всіх жертвам Голодомору, що постраждали в цій трагедії і згадує всіх хто загинув в результаті цих злочинних дій, засуджує та відкидає спроби спотворення історичних фактів, висловлює солідарність з тими, хто пережив Голодомор та з їхніми родинами, зобов'язується зберігати пам'ять про всіх жертв цих навмисних, жорстоких і злочинних дій, зобов’язується сприяти усвідомленню трагічних історичних подій в Україні цього періоду»", - йдеться у повідомленні.

Україна вітає приєднання Республіки Словенія до групи країн, які зробили цей важливий крок для відновлення історичної справедливості та вшанування пам’яті мільйонів жертв українського народу. Визнання таких жахливих злочинів унеможливить їх повторення в майбутньому, - зазначається у повідомленні.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті