Папа Римський помолився за мир між Україною та РФ

Папа Римський Франциск привітав і висловив близькість східним християнам, які сьогодні святкують Великдень. Він помолився за громадян України та РФ, щоб "Господь допоміг їм встановити мир". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Vatican News.

Я хочу висловити свою близькість усім братам і сестрам, які, особливо на Сході, святкують сьогодні Великдень: Улюблені, нехай буде з вами Воскреслий Господь і нехай наповнить вас Своїм Святим Духом! Щасливого Великодня вам усім. На жаль, у різкому контрасті з великоднім посланням, війни тривають і продовжують сіяти смерть жахливими способами", - заявив він.

Понтифік попросив помолитися за жертв насильницьких смертей від рук людини.

"Давайте скорбіти про ці злодіяння і молитися за жертв, просячи Бога, щоб світ більше не відчував жах насильницької смерті від рук людини, але диво життя, яке Він дарує і оновлює Своєю благодаттю", - заявив Папа Римський.

Франциск також помолився за Україну та РФ.

"Нехай Господь буде з ними і допоможе їм встановити мир", - додав він.

Як повідомлялося, Папа Римський готовий відвідати Київ, але за умови, що побуває й у Москві. 

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті