П'ять років за ґратами проведе бабуся, яка ставила російським окупантам лайки в "Одноклассниках"

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області визнав жінку похилого віку винуватою у глорифікації збройної агресії. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 5 вересня.

Перебуваючи у себе вдома, жінка, вік якої у рішенні не уточнюється, користувалася забороненою в Україні соцмережею «Одноклассники» і вподобувала дописи, які автоматично відображалися на її сторінці у стрічці новин її 178 друзів.

Таким чином обвинувачана поширила три публікації. Їх зміст у публічному тексті вироку не цитується. Один раз це було вподобання допису зі сторінки якоїсь групи, іншим разом відеоматеріалу зі сторінки «Комсомольская правда», в якому виражалась прихильність до бойовиків «ДНР». За третім разом жінка підтримала лайком текстово-графічний матеріал, в якому прославляли окупантів.

В судовому засіданні жінка вину визнала повністю та детально розповіла про обставини скоєного, просила суворо її не карати. Також зазначила, що діяла під впливом політичних шоу і не одразу зрозуміла, що це злочин. Зараз нібито перебуває на боці України.

Обвинувачена раніше не судима.

З огляду на обставини справи суд призначив покарання ближче до мінімальної межі санкції у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті