"Ознака спроби внутрішньої ескалації". У Зеленського прокоментували підрив пропагандиста Прилепіна

Вибух машини російського пропагандиста Захара Прилєпіна, що відбувся сьогодні, 6 травня, є спробою внутрішньої ескалації, що має допомогти росії зберегти контроль над населенням та елітами. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

"Дивні інциденти, куди потрапляють люди, які не мають жодного впливу на перебіг подій на лінії фронту і які, зокрема, дуже потрібні для модерування інформації на внутрішньоросійському ринку, тобто ці пропагандисти, мені здається, є великою програмою ескалації", - сказав Подоляк.

За його словами, ця "програма" направлена саме на внутрішній ринок росії, нею, як мінімум опікуються спеціальні служби Російської Федерації.

"Їм це потрібно, оскільки вони втрачають поступово контроль над управлінською вертикаллю, втрачають контроль над тим, що відбувається в Росії", - додав радник.

Він пояснив, що таким чином РФ намагається зберегти контроль над російським простором саме через ескалацію страхів, адже саме через цю емоцію росія може згуртувати своє населення.

"Такі події мають трошки повпливати на еліти. Для того, щоб вони не починали думати, як виходити з цієї ситуації вже без Путіна, наприклад. І це має повпливати взагалі на керованість тими чи іншими процесами в Росії. Тому отакі інциденти і є ознакою спроби внутрішньої ескалації, не більше, але й не менше", - додав Подоляк.

Як повідомлялося раніше, на околицях російського міста Нижній Новгород стався вибух автомобіля, в якому їхав письменник-шовініст, колишній депутат Держдуми та пропагандист Захар Прілєпін. Внаслідок вибуху загинув його водій, сам Прилєпін попередньо вижив.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті