Основний контрудар ЗСУ буде на Запорізькому фронті – Роман Світан

Основний контрудар Збройних сил України може бути на Запорізькому фронті. Про це в інтерв'ю "Острову" розповів полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

"Я думаю, що і наступ ЗСУ в районі Херсона, і наступ у Луганській області є другорядними ударами. Ми розтягнули росіян по всій лінії фронту, їм складно втриматися по всій її довжині. Щодо Херсонського напряму, то ми вже загнали росіян у "котел" на правому березі Дніпра, і ми їх там методично знищуємо та видавлюємо", - сказав він.

За його словами, на правому березі Херсонщини майже немає українських лобових атак, йде дистанційне знищення окупантів, котрі змушені відходити.

"У Луганській області відбувається така сама ситуація як в Ізюмі. У росіян не вистачає сил і засобів створити лінію оборони між Сватовим та Кремінною. Українські війська з боку Макіївки (Луганська області) починають рухатися, намацують проходи і далі одна частина піде на Сватове (з тилу перерізати дорогу на Старобільськ), інша – завертати до Рубіжного та Сєвєродонецька, там можливий один "котел", - розповів Роман Світан.

Крім того, вважає він, ЗСУ оточить агломерацію Лисичанськ-Рубіжне-Сєвєродонецьк.

"До речі, росіяни свого часу висадили в повітря три мости в Сєвєродонецьку, тому їм буде складно відходити. Там може вийти ще один "котел", - вважає військовий експерт.

Основний контрудар ЗСУ, на його думку, буде на Запорізькому фронті.

"Ми зараз накопичимо війська і з боку Гуляйполя вдаримо у бік Мелітополя або з-під Вугледара в бік Маріуполя. А може й одночасно за цими двома напрямками. Все залежатиме від того, як поводитимуться російські війська, а саме – де прорве фронт". ЗСУ не будуть йти в лоб, вони почнуть рух і дивитимуться, де росіяни втечуть", - розповів Роман Світан.

"І удар буде там, де російські війська прогнуть і втечуть. І ось туди, де вони втечуть, увіллються всі наші резерви, які стоять на Запорізькому фронті. Південний фронт розсиплеться. У російських військ відбудеться каскадний обвал, як це було в районі Балаклії, а ЗСУ зможуть вийти до Азовського моря", - додав він.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті