Організаторка референдуму зі Стельмахівки на Луганщині проведе в тюрмі 5 з половиною років – СБУ

Організаторка референдуму з села Стельмахівка в Луганській області проведе в тюрмі 5 років і 6 місяців. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях  у Facebook 15 лютого.

"За матеріалами Служби безпеки України суд позбавив волі організаторку фейкового "референдуму" РФ на Луганщині, – сказано в повідомленні. – Оперативники затримали правопорушницю у звільненому від окупантів селі Стельмахівка Сватівського району".

"До війни жителька Стельмахівки Сватівського району 50-річна Людмила Оболонко працювала у с/г підприємстві", – пише Телеграм-канал "Старобільськ life".

Уточнюється, що 50-річна працівниця сільськогосподарського підприємства після захоплення району російськими військами пішла на співпрацю з ворогом. 25 вересня 2022 року вона провела у селі "референдум" щодо входження окремих територій Луганської області до складу РФ.

Зазначається, що жінка обходила з урною для збору бюлетенів двори односельчан і агітувала їх голосувати за приєднання до країни-агресора. Потім у складі так званої "виборчої комісії" вона здійснила "підрахунок голосів" на користь заздалегідь відомої кремлівської "статистики" волевиявлення громадян.

Підкреслюється, що суд визнав мешканку Стельмахівки винною за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені за попередньою змовою групою осіб);

- ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території).

"Її засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю, пов’язаною з процесом виборів та референдуму протягом 10 років", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала у Слов'янську агента РФ, який збирав розвіддані для ворога й хотів "служити ДНР" та "виганяти нацистів".

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті