ОПЗЖ та ще низка проросійських партій оскаржать свою заборону – Мін'юст

Низка проросійських партій, діяльність яких в Україні заборонили в суді, подали апеляційні скарги. Про це 17 липня в ефірі національного телемарафону повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

"Кілька партій подали апеляційні скарги, наприклад, найпотужніша з тих, які заборонив суд першої інстанції - ОПЗЖ. Вони подали апеляцію і ми очікуємо найближчим часом її розгляду в касаційному суді", - повідомив голова Мін'юсту.

Малюська зауважив, що він налаштований оптимістично та розраховує на чесне та прозоре правосуддя. Також міністр зазначив, що низка партій апеляцію не подаватиме, але повна картина з цього питання стане зрозумілою до кінця липня.

"До кінця літа будемо мати розкладку щодо партій, їх активів, хто найбагатший із партій, хто найбідніший, і скільки коштів отримає держава внаслідок їхньої заборони", - додав Малюська.

Раніше повідомлялося, що у середині травня Володимир Зеленський підписав закон про заборону проросійських партій.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті