Оплачувану "менструальну відпустку" першою в Європі запровадила Іспанія

Конгрес депутатів Іспанії (нижня палата парламенту країни) схвалив закон, що дозволяє жінкам, які зазнають менструального болю, взяти оплачуваний лікарняний. Про це повідомляє Politico 18 лютого.

"Іспанія першою в Європі дозволила оплачувану відпустку під час менструації, – сказано в повідомленні. – Новий законопроект дає жінкам можливість дзвонити через хворобу "у разі недієздатної менструації".

Уточнюється, що за закон проголосували 185 депутатів, ще 154 виступили проти, троє утрималися.

"Голосування – це перемога соціалістичного уряду Педро Санчеса, який подолав внутрішні розбіжності всередині його власної партії (Кармен Кальво, депутатка-соціалістка, яка раніше була віце-президентом уряду при попередньому кабінеті Санчеса, утрималася від голосування). Законопроект був підтриманий широкою лівою коаліцією, включаючи Соціалістичну партію, вкрай лівих Podemos та дві прокаталонські партії незалежності, у той час як консервативна Народна партія та ультраправий Vox проголосували проти цього заходу", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що жінкам дозволять на підставі медичного висновку залишатися вдома на кілька годин протягом робочого дня або брати лікарняний, якщо менструальний біль не дозволяє їм працювати.

Раніше повідомлялося, що "Талібан" знайшов своєрідне вирішення проблеми демографії: продавати контрацептиви заборонили у найбільших містах Афганістану.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті