"Оперуповноважений"-наркоман, який працює на рашистів у Троїцькому на Луганщині, отримав 12 років

За матеріалами СБУ до 12 років колонії засуджено окупаційного "поліцейського - оперуповноваженого", який проводив обшуки у місцевих мешканців та шукав "укродиверсантів" на Луганщині. Про це повідомило 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 3 листопада.

"Судовий вирок отримав "оперуполномоченный Троицкого ВРВ МВД ЛНР". За даними досудового розслідування, окупанти прийняли його до своїх лав у липні 2022 року", - сказано в повідомленні.  

Зазначається, що раніше він деякий час працював в органах внутрішніх справ, однак був звільнений через схильність до наркотиків і на момент окупації селища Троїцьке уже був безробітним.

В органі окупаційної поліції фігурант відзначився участю в репресіях щодо нелояльних до рашистів місцевих мешканців, брав участь у пошуках українських диверсантів, проводив допити місцевих мешканців та обшуки в помешканнях українських прикордонників та поліцейських. 

У серпні минулого року Служба безпеки повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності. Суд визнав правопорушника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. 

"Його засуджено до 12 років  ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та  адміністративно-господарськими функціями, в усіх державних органах, установах та організаціях, строком на 15 років ті з конфіскацією усього майна", - пише відомство. 

Уточнюється, що наразі зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, тому до нього застосовано спеціальну процедуру заочного засудження. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання. Зловмисника оголошено у розшук. 

Раніше повідомлялось, що підозру від СБУ отримала "міністерка молодіжної політики" з так званої "ЛНР".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті