Операція тривала 4 години: дівчинка, поранена внаслідок ракетного обстрілу дитячого майданчика в Херсоні, наразі в реанімації

Дівчинку, поранену внаслідок ракетного обстрілу дитячого майданчика в Херсоні 14 лютого, оперували 4 години, наразі вона в реанімації. Відповідне відео розмістив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Телеграм 15 лютого.

"Протягом чотирьох годин лікарі оперували чотирнадцятирічну Аліну. Учора ввечері дитмайданчик, на якому знаходилася дівчинка, обстріляла російська армія", - сказано в повідомленні. 

"Я була поруч, була в аптеці. Стався вибух, прилетіла ракета. Я побачила, що дівчинка і хлопчик постраждалі лежать на асфальті, їм потрібна допомога - всі в крові ", - розповідає лікарка-терапевтка Херсонської дитячої обласної лікарні Юлія Галінська.

За її словами, дітям надали першу допомогу й перенесли в приміщення - поки ракети продовжували летіти.

"Швидка" доставила дівчинку до лікарні у вкрай тяжкому стані з вибуховою травмою, множинними уламковими пораненнями шиї, обличчя та ніг. Зараз дівчинка знаходиться в реанімації, під пильним наглядом херсонських лікарів. Вони змогли стабілізувати стан пораненої після операції, однак вона досі перебуває у тяжкому стані.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти за добу випустили по Херсонщині понад 160 снарядів: загинула одна людина і шестеро поранено.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті