ООН запросила $5,7 млрд на гуманітарну допомогу для українців, які постраждали від війни

ООН запросила 5,7 мільярда доларів на 2023 рік для допомоги українцям, які постраждали від війни. Про це 1 грудня повідомляється на офіційному сайті Організації.

"Війна в Україні перетворила частину Європи на поле бою і з наближенням зими ситуація не стає легшою", - заявив координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Гріффітс.

Допомога ООН вже отримали 13,6 мільйона постраждалих від війни українців, і наступного року для України запрошено 5,7 млрд доларів. Усього ж у 2023 році в Організації сподіваються отримати 51,5 мільярда доларів – що на 25% більше, ніж було у 2022 році.

Така сума пов'язана з тим, що за дев'ять місяців війни, яку розв'язала росія, було порушено експорт продовольства, і близько 45 мільйонів людей у ​​37 країнах наразі голодують. За даними "Глобального гуманітарного огляду" ООН у 2023 році допомога буде потрібна 230 мільйонам найбільш вразливих людей

"Гуманітарні потреби шокують високі, оскільки екстремальні явища цього року перетікають у 2023 рік", - заявив Гріффітс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 12% населення України стали біженцями у Європі.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті