ООН у минулому році зібрала $3,4 мільярда на допомогу постраждалим в Україні

У 2022 році Організація Об'єднаних Націй зібрала 80% від суми, потрібної на гуманітарне реагування в Україні, цьогоріч уже отримано 15%. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

"У 2022 році це була надзвичайна підтримка. Це й від країн-членів ООН, а також фондів. Тож у 2022 році ми змогли залучити $3,4 мільярда на потреби людей, які постраждали від війни в Україні. Це 80% від того, що ми просили. За планом цього року ми наразі отримали 15%, але ми, і я особисто, продовжимо залучати допомогу", - зазначила Браун.

Браун зауважила, що у 2023 році ООН планує зібрати $5,6 мільярда, з яких $3,9 мільярда підуть на допомогу в Україні, а решта – на допомогу українцям, які втекли від війни у сусідні країни.

Гуманітарна координаторка додала, що ця оцінка обсягів буде змінюватися з часом і має охопити понад 11 мільйонів людей, які потребують допомоги в Україні.

За словами Браун, першочерговим завданням ООН протягом року повномасштабного вторгнення було задоволення потреб тих, хто втратив домівку і був змушений тікати, а також допомога в зимовий період.

"Ще один пріоритет міжнародної організації полягав у допомозі районам, де відновився контроль уряду України, та громадам у межах 20 км від лінії фронту", - зауважила Браун.

Як повідомлялося, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на відкритті 52-ї сесії Ради з прав людини ООН у Женеві заявив, що вторгнення росії в Україну спричинило наймасовіші порушення прав людини.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті