Окупаційна влада "ДНР" похвалилася, що шахти Донбасу почали видобувати… воду

Шахти, розташовані на окупованій частині Донецької області, дедалі більше припиняють видобуток вугілля та переходять на режим водовідливу. Це випливає із повідомлення фейкового "міністерства вугілля та енергетики ДНР".

"На сьогоднішній день у ДНР з відкачування шахтних вод працює 38 підприємств", - як про велике досягнення вугільної галузі розповіли у "міністерстві".

Окупаційна влада заявила, що за 2022 рік ці підприємства відкачали на поверхню понад 145 млн. кубічних метрів шахтних вод.

"Цифри не зовсім скромні, особливо з огляду на те, що частина зазначеного обсягу використовується для технологічних потреб гірничих підприємств, промислових виробничих підприємств, а також через гострий дефіцит води, що виник у 2022 році — для технічних потреб населення та підприємств теплопостачання", — зазначили у "відомстві".

Як повідомлялося раніше, так званий голова "макіївської теркому профспілки працівників вугільної промисловості ДНР" Георгій Янков повідомив, що на окупованих територіях області через відсутність грошей буде закрито три ключові шахти, включаючи шахти імені Засядька та Скочинського. "Вони дуже потрібні для отримання коксу. І такого вугілля в Росії немає. Інвестор поки не прийшов і розглядається питання про перехід їх у режим водовідливу", - визнав "профспілковий лідер", що замість вугілля вугільна промисловість фейкової "ДНР" займатиметься відкачуванням води.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті