Окупанти зосередили усі зусилля на Новоєгорівці та постійно обстрілюють звільнені села Луганщини

Російські окупанти вже декілька днів намагаються штурмувати в напрямку Новоєгорівки Сватівського району та постійно обстрілюють деокуповані села Луганської області. Про це розповів в ефірі телемарафону 29 серпня начальник пресс-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він зазначив, що тільки за минулу добу на Лиманському та Куп’янському напрямках загарбники 15 разів залучали тактичну та армійську авіацію.

"Але далеко вони не залітають, тому що наражаються на нашу глибокоешелоновану протиповітряну оборону. На землі противник зосередив свою увагу на Новоєгорівці. Станом на вчора там зафіксовано ще шість штурмів", - сказав Євлаш.

За його словами, під час відбиття атак 56 загарбників ліквідовано, а також знищено БМП, гармати Д-30 та "Мста-С", три автівки та склад з боєприпасами росіян.

Згідно з повідомленням голови ОВА Артема Лисогора у Телеграмі, противник посилює авіаційний та артилерійський вплив на Луганщину, коли в російської піхоти зовсім відсутні результати.

"Учора вдарили з повітря по Новоєгорівці, Твердохлібовому, Білогорівці. З реактивної та ствольної артилерії – по Невському, де ще залишається достатньо цивільного населення. Окупантам на це байдуже", - зазначив він.

Як повідомлялося, 27 серпня російські військові здійснили десять штурмів поблизу Новоєгорівки.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті