Окупанти заявили про десяток пропозицій від "інвесторів" для шахт у "ДНР"

Інтерес до шахт на окупованій частині Донеччини виявили нібито понад десяток "інвесторів". Про це 24 березня пишуть місцеві пропагандисти.

"Понад десять пропозицій про довгострокову оренду вугледобувних підприємств республіки надійшло від інвесторів", - наводиться повідомлення так званого "міністерства вугілля та енергетики ДНР".

Зазначається, що окупанти взялися за "проєкт концепції реформи вугільної галузі ДНР", відповідно до якого планують "передати низку шахт із довгостроковою перспективою в оренду інвесторам".

"Інтерес до наших шахт є. Сьогодні можна говорити про те, що вже є понад 10 пропозицій від різних компаній", - цитується місцеве "мінугля" з уточненням, що пропозиції надходять від інвесторів "як із самої ДНР, так і з інших регіонів російської федерації".

Також наведено статистику - на сьогодні в "ДНР" налічується 14 "державних" шахт, 60 приватних, а також 133 артілі - малих вугледобувних підприємств.

Нагадаємо, що на початок 2014 року шахтний фонд Донецької області складався з 99 об'єктів, з яких 52 підприємства мали державну форму власності. За даними за 2013 рік, за даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, видобуток коксівного вугілля становив близько 23,6 млн тонн, енергетичного - 59,094 млн тонн. При цьому шахти Донецької області за 2013 рік забезпечили видобуток 37,452 млн тонн вугілля, Луганської - 26,29 млн тонн.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті