Окупанти запустили "призовні комісії" в Маріуполі для мобілізації - міськрада

Окупанти запустили роботу "призовних комісій" у Маріуполі, які необхідні для проведення мобілізації. Про це 1 травня в Telegram повідомила міська рада Маріуполя.

"Наказ про створення таких "комісій" підписав ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін. Документ уже розміщено на "офіційних" каналах окупаційної "адміністрації", - йдеться в повідомленні.

Міський голова Вадим Бойченко додав, що росіяни не тільки принесли війну на Донеччину і зруйнували її міста і села, убивши десятки тисяч мирних жителів, а й хочуть зробити з тих, хто залишився, "заручниками обставин" і резервістами.

"Тепер хочуть зробити з них резервістів, щоб кидати на фронт як гарматне м'ясо. Росія вже довела всьому світу, життя людей для неї нічого не варте, це тільки ресурс для ведення кривавої і загарбницької війни", - додав Бойченко.

До серпня в окупованому місті триватиме "призов" чоловіків 1996-2005 років народження. При цьому так звані "місцеві адміністрації" мають шукати громадян, які не виконують "військові зобов'язання". Їм погрожують кримінальною відповідальністю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Маріуполі вже 2 дні фіксують перекидання танків, вантажівок і "Тигрів" окупантів.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті