Окупанти за добу завдали по Донеччині понад 1900 ударів: загинула жінка, є поранені, зруйновані десятки будинків

Мешканка Донецької області загинула внаслідок рашистського обстрілу минулої доби. Про це повідомили начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін і поліція Донеччини в Телеграм 29 березня.

"За 28 березня росіяни вбили 1 жителя Донеччини - у Миколаївці. Ще 3 людини в області за добу дістали поранення", - написав Філашкін.

Уточнюється, що всього за добу росіяни 15 разів обстріляли житлові квартали населених пунктів Донеччини, загалом за добу окупанти здійснили 1925 обстрілів. З лінії фронту евакуйовано 507 осіб, у тому числі 29 дітей.

Під вогнем перебували 10 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Курахове, Миколаївка, Покровськ, Торецьк, селища Дробишеве, Курахівка, села Новоолександрівка, Янтарне. Пошкоджено 59 цивільних об’єктів - 36 житлових будинків, школа, ринок, будинок культури, адмінбудівля, 12 гаражів, автомобілі, критична інфраструктура.

По Миколаївці росія завдала 4 авіаудари універсальними міжвидовими плануючими боєприпасами "УМПБ-Д30СМ", убивши жінку. Руйнувань зазнали 12 багатоквартирних і 12 приватних будинків, ринок, адмінбудівля. 

Ракетно-бомбовим озброєнням "Грім Е-1" ворог вдарив по Дробишевому. Двоє людей отримали поранення, пошкоджено будинок культури. 

Ще одну людину травмовано внаслідок артилерійського обстрілу Новоолександрівки. 

Із ЗРК "С-300" армія РФ обстріляла Гірник, пошкоджено школу, приватну оселю, 12 гаражів.

Тричі окупанти гатили по Кураховому - пошкодили три приватних будинки й критичну інфраструктуру.

У Костянтинівці ворожа артилерія пошкодила 7 приватних осель. 

По Торецьку російські терористи поцілили авіабомбою "ФАБ-500", яка не розірвалась.

Раніше повідомлялось, що Донеччина зазнала близько двох тисяч обстрілів за добу, триває евакуація з прифронтових громад.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті