Окупанти за добу завдали по Донеччині понад 1900 ударів: загинула жінка, є поранені, зруйновані десятки будинків

Мешканка Донецької області загинула внаслідок рашистського обстрілу минулої доби. Про це повідомили начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін і поліція Донеччини в Телеграм 29 березня.

"За 28 березня росіяни вбили 1 жителя Донеччини - у Миколаївці. Ще 3 людини в області за добу дістали поранення", - написав Філашкін.

Уточнюється, що всього за добу росіяни 15 разів обстріляли житлові квартали населених пунктів Донеччини, загалом за добу окупанти здійснили 1925 обстрілів. З лінії фронту евакуйовано 507 осіб, у тому числі 29 дітей.

Під вогнем перебували 10 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Курахове, Миколаївка, Покровськ, Торецьк, селища Дробишеве, Курахівка, села Новоолександрівка, Янтарне. Пошкоджено 59 цивільних об’єктів - 36 житлових будинків, школа, ринок, будинок культури, адмінбудівля, 12 гаражів, автомобілі, критична інфраструктура.

По Миколаївці росія завдала 4 авіаудари універсальними міжвидовими плануючими боєприпасами "УМПБ-Д30СМ", убивши жінку. Руйнувань зазнали 12 багатоквартирних і 12 приватних будинків, ринок, адмінбудівля. 

Ракетно-бомбовим озброєнням "Грім Е-1" ворог вдарив по Дробишевому. Двоє людей отримали поранення, пошкоджено будинок культури. 

Ще одну людину травмовано внаслідок артилерійського обстрілу Новоолександрівки. 

Із ЗРК "С-300" армія РФ обстріляла Гірник, пошкоджено школу, приватну оселю, 12 гаражів.

Тричі окупанти гатили по Кураховому - пошкодили три приватних будинки й критичну інфраструктуру.

У Костянтинівці ворожа артилерія пошкодила 7 приватних осель. 

По Торецьку російські терористи поцілили авіабомбою "ФАБ-500", яка не розірвалась.

Раніше повідомлялось, що Донеччина зазнала близько двох тисяч обстрілів за добу, триває евакуація з прифронтових громад.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті