Окупанти вирішили залишити в "ДНР"/"ЛНР" 15 діючих шахт. Місцеві у шоці

На окупованій території Донецької та Луганської областей російське Міненерго має намір скоротити кількість діючих вугільних шахт до п'ятнадцяти. Про це пишуть місцеві пабліки, цитуючи главу російського Міненерго Миколу Шульгінова.

"До вступу ДНР, ЛНР до складу РФ 114 шахт перебували у стадії консервації або ліквідації. Ми дуже серйозно проаналізували стан вугільної галузі в цих суб'єктах і плануємо залишити працювати 15 шахт", - наведено слова Шульгінова без посилання, де він це сказав.

Примітно, що адміни пабліків, нарешті "прозріли", якщо судити з коментаря до новини.

"О@ренеть просто! Замість того, щоб розвивати вугільну промисловість і давати людям робочі місця - 100 шахт тупо вирішили ліквідувати! Цілі міста втрачають сенс свого існування, деградує велика територія і масово виїжджає працездатна молодь. На думку Пушиліна і Ко саме так виглядає розвиток Республік", - йдеться в пабліках на окупованій території.

Також у місцевих соцмережах нагадують про те, що до 2014 року в Донецькій області працювали 94 шахти.

"У ДНР сьогодні функціонують до 20 вугільних підприємств. Тільки за 2020-2021 роки зупинилися близько 45 шахт, роботу втратили не менше ніж 20 тисяч осіб. І це ми ще не будемо детально розглядати ековопитання. Адже води із затоплених шахт забруднять ґрунт і питні водойми. Загалом із водою самі знаєте, які в нас проблеми", - пишуть адміни місцевих пабліків.

"Ще один біль кожного шахтаря - зарплати. Так, гірник у ДНР отримує 12-14 тисяч рублів, працівник очисного забою - 20-28 тисяч. Для порівняння: у Кемеровській області зарплати гірників починаються від 40 тис. руб. Тож нашим шахтарям явно платять не російські зарплати... А скільки нам усього обіцяла російська влада? Але цифри говорять самі за себе... І сподіватися на позитивні зміни під час тривалого СВО взагалі не варто", - справедливо визнають у місцевому сегменті соцмереж.

Як повідомлялося, так званий "міністр палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР" Денис Ярош в інтерв'ю одному із сепаратистських видань заявив, що всі вугільні підприємства розділять на три категорії: збережуть тільки найперспективніші, решту ліквідують.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті