Окупанти обстріляли Мирноградську громаду на Донеччині, є загиблий

Вранці 23 лютого російські окупанти обстріляли Мирноградську громаду на Донеччин, одна людина загинула. Про це повідомив Суспільному Донбас виконувач обов'язків голови міської військової адміністрації Мирнограда Володимир Третяк. 

За його словами, російські війська вдарили ракетами "С-300" по приватному сектору Мирнограда. У результаті обстрілу зруйнований один будинок. Там загинув 68-річний чоловік.

"В місті зруйновано вщент один приватний будинок ще кілька будинків пошкоджено. Зранку працює комісія для встановлення кількості пошкоджених. Будемо видавати людям матеріали для забивання вікон", — розказав він.

Як розказала Суспільне Донбас речниця прокуратури Донеччини Анастасія Мєдвєдєва, під завалами зруйнованого обстрілом будинку опинився 67-річний чоловік. Рятувальники його з-під завалів дістали ще живим.

"З важкими травмами потерпілого дістали з-під завалів ще живим та його терміново доставили до лікарні, але під час реанімаційних заходів він помер", — розказала речниця.

Також за її інформацією, обстрілом пошкоджені приватні й багатоквартирні будинки, автомобілі та магазин.

За вказаним фактом обстрілу у прокуратурі розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України, а саме порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, на Донеччині 22 лютого внаслідок обстрілів загинув цивільний, ще 19 отримали поранення. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті