Окупанти в Донецьку ставлять більшу кількість систем ППО - соцмережі

Російські військові розміщують в окупованому Донецьк особовий склад, озброєння, і зокрема, системи ППО. Про це з посиланням на городян пишуть місцеві соцмережі.

За словами мешканців Донецька, "прилітає" саме по місцях дислокації російських військових, складах їхніх озброєнь і ПММ, що зазвичай розташовуються поблизу житлового сектору.

"Наприклад, у Кіровському районі, на території дачного кооперативу "Лісовий" у будиночках ховаються російські солдати. Практично всі адміністративні будівлі в районі зайняті орками з 2014 року, а тепер там росіяни", - йдеться в повідомленні. Також очевидці повідомляють, що в Кіровському районі російські військовослужбовці облюбували приміщення колишнього витверезника.

Крім того, зазначається, що багато техніки окупантів у лісосмузі навколо дорожньої розв'язки, яка примикає до об'їзної дороги.

"Основна кількість військової техніки, як і раніше, йде до Донецька через Макіївку і частково через м. Моспине, що за 20 км на південний схід від Донецька.  За добу населення фіксує приблизно 35 одиниць військової техніки: 15-20 вантажівок, зокрема криті, бензовози, БМП, БТР, УАЗи, "ГАЗелі" (тентовані) та ін.", - наводиться інформація в соцмережі.

Також повідомляється, що окупанти почали розміщувати більшу кількість систем ППО. "Це відзначають усі. Системи ППО помічають, як на околицях міста, так і в прилеглих населених пунктах", - пишуть городяни. 

Наприклад, у районі "Ботанічного саду" помічено ЗРК "Оса". У районі "Заводу іграшок" розміщено РЕБ Р-934 БМВ.

Також на кордоні Макіївки і Пролетарського району в лісосмузі розташований ЗРГК "Панцир". "Бук", ЗРК С-400 і "Панцир" зафіксовано навколо Моспиного і ближче до Старобешівської ТЕЦ (сел. Новий Світ) та інших місць.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті