Окупанти у "ЛНР" засудили українського журналіста і правозахисника Максима Буткевича до 13 років колонії

Українського правозахисника та журналіста Максима Буткевича, який потрапив у полон окупантів, так званий суд на захопленій території Луганської області засудив до 13 років колонії суворого режиму. Про це 10 березня повідомляє Слідчий комітет РФ.

За версією окупантів, Буткевича визнали винним у "жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні у збройному конфлікті заборонених методів". Крім того, Буткевича окупанти "звинуватили" і в "замаху на вбивство двох осіб загальнонебезпечним способом та навмисному пошкодженні чужого майна загальнонебезпечним способом".

Рашисти заявили, що 4 червня 2022 року у Сєвєродонецьку Буткевич нібито вистрілив із протитанкового гранатомета по під'їзду житлового будинку, внаслідок чого нібито постраждали двоє людей. При цьому в повідомленні СК йдеться, що Буткевич нібито "цілком визнав провину, розкаявся у скоєному".

Варто зазначити, що окрім Буткевича, окупанти також засудили українських бійців Віктора Похозія та Владислава Шеля.

Похозія рашисти звинуватили в тому, що під час оборони Маріуполя він нібито побив прикладом автомата місцеву мешканку. Нашого солдата окупаційний суд так званої "ДНР" засудив до 8,5 років позбавлення волі.

Владислав Шель, який, як і Похозій, захищав Маріуполь, нібито кілька разів вистрілив з автомата у бік літнього чоловіка з метою "залякати місцеве населення". Його засудили до 18,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці минулого року вже полонений Буткевич отримав чеську премію "Історії несправедливості". Відзначимо, що у полон журналіст потрапив в липні минулого року.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті