Окупанти штурмують Авдіївку та намагаються пробитись до Роботиного, ЗСУ тримають оборону – Генштаб

Збройні сили України продовжують тримати оборону в районі Авдіївки Донецької області та на підступах до міста. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу 12 жовтня. 

"На Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону, відбили сім атак ворога в районі Авдіївки та ще сім атак неподалік Ласточкиного, Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області", - сказано у повідомленні. 

Зазначається, що на цьому напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Новокалинового, Кераміка та ще близько 10 населених пунктів зазнали мінометних обстрілів ворога.

Водночас на Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Тут загарбники завдали авіаційного удару біля Новоданилівки. Під артилерійськими та мінометними обстрілами були близько 20 населених пунктів, зокрема, Малинівка, Оріхів, Новоандріївка, П’ятихатки, Степове.

Як повідомлялося, протягом доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті