Рашисти руйнують систему охорони здоров'я України на окупованих територіях, - Маляр

Російські окупанти використовують медичні заклади на тимчасово окупованій території для розташування поранених, таким чином, руйнуючи систему охорони здоров'я України. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, яку цитує прес-служба відомства.

"Ворог використовує профільні відділення лікувальних закладів, які не призначені для лікування поранених, виключно для медичного забезпечення військовослужбовців окупаційних військ. Внаслідок цього цивільне населення не має змоги отримувати необхідну спеціалізовану медичну допомогу, а в окремих населених пунктах доступ місцевого населення до лікарень та пологових будинків взагалі заборонено. У такий спосіб окупанти намагаються закрити прогалини в медичному забезпеченні особового складу та розширити можливості військових шпиталів, розгорнутих на базі міських та районних лікувальних закладів", - заявила Маляр.

Як повідомлялося раніше, за даними міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшко, окупанти зруйнували 200 та пошкодили ще понад 1000 лікарень в Україні

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті