Окупанти "працевлаштували" безробітнього діджея у Сватовому на Луганщині на посаду "поліцейського". СБУ повідомила йому про підозру

СБУ повідомила про підозру безробітному діджею, якого призначили "правоохоронцем" у Сватовому на Луганщині. Про це повідомило Управління СБ України в Чернівецькій області на своїй сторінці у Facebook 16 січня.

"Служба безпеки задокументувала діяльність жителя Сватового Луганської області, який після незаконного захоплення міста російськими військами почав працювати на окупаційну владу. Після вторгнення РФ на територію Луганщини безробітний, який час від часу підробляв діджеєм, вирішив взятися за побудову власної кар’єри", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що колаборант почав працювати на посаді помічника "оперативного чергового" у незаконному правоохоронному органі - "відділі міністерства внутрішніх справ РФ "Сватовський". Серед його злочинних "обов’язків" було залякування місцевого населення, вишукування проукраїнськи налаштованих жителів, впровадження на території району російського законодавства.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зловмисника до відповідальності. 

Раніше повідомлялось, що заочну підозру отримав митрополит УПЦ МП Поворознюк, який благословив "приєднання" Луганщини до РФ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті