Окупанти планують відкрити на Луганщині 7 тюрем, перетворюючи область на концтабір – Гайдай

Рашисти планують відкрити на окупованій території Луганської області 7 тюрем, перетворюючи область на концтабір. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі каналу "FREEДОМ" 26 січня.

"Чим більше в них буде втрат, тим більше вони будуть злі, їхні методи будуть більш звірськими й жорстокими, – сказав Гайдай. – В деяких населених пунктах області є катівні. Це швидше не тюрми, а камери-катівні, де вони тримають громадян, яких підозрюють у співпраці з ЗСУ".

Він зазначив, що наразі окупанти практикують такі "рейди": приїжджають у той чи інший населений пункт, хапають близько десятка місцевих мешканців – просто тих, хто не сподобався, забирають і далі намагаються отримати інформацію про тих, хто співпрацює з ЗСУ. Гайдай підкреслив, що після цього багато хто не повертається.

Уточнюється, що росіяни хочуть створити на окупованій Луганщині сім тюрем. За словами Гайдая, вони планують завдяки цьому вирішувати дві цілі: "перевиховувати" місцеве населення та закривати тих, хто відмовляється воювати – своїх дезертирів.

Зазначається, що рашисти закривають міста, пересування окупованими територіями дозволяють тільки за перепустками.

Раніше повідомлялось, що рашисти за день втратили десятки солдатів загиблими й пораненими в Кремінній й Рубіжному внаслідок прицільних влучань ЗСУ.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті