Окупанти після прориву ЗСУ на Запорізькому напрямку перекинули з-під Кремінної останні резерви - ЗМІ

Генштаб РФ кидає в бій останні доступні резервні частини, щоб стримати натиск української армії в Запорізькій області, де ЗСУ пробили першу лінію оборони з укріплень і мінних полів. Про це 28 серпня пише The Moscow Time, цитуючи експертів Forbes.

Видання зазначає, що російську 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію, найстаріше з діючих з'єднань ПДВ, було передислоковано на запорізький фронт зі Сходу України, де вона брала участь у боях у районі Кремінної.

76-та дивізія - "одна з найкращих", що є в російської армії, і відносно "свіжа", вказує Роб Лі, аналітик Foreign Policy Research Institute у Філадельфії. Згідно з військовою доктриною Росії, вона належить до категорії "стратегічних резервів", що вказує на серйозність становища на фронті, пише Forbes. У російських генералів не залишилося вибору: ЗСУ зайняли Урожайне, а слідом за ним - Роботине, два села в Запорізькій області на шляху до головної мети - Мелітополя, контроль над яким дасть змогу перерізати "сухопутний міст" до Криму.

Видання нагадало, що ознаки вичерпання резервів у російської армії з'явилися ще на початку серпня, як писали експерти американського Інституту вивчення війни (ISW). Про це, за оцінкою ISW, свідчить той факт, що генералам доводиться перекидати сили вздовж лінії фронту замість того, щоб підтягувати резервні частини з тилів. Це означає, що український наступ призвів до "суттєвої деградації" російської оборони і виснаження сил на "критичній ділянці фронту", писали експерти ISW.

Як повідомлялося, Збройні сили України повністю деокупували село Роботине в Запорізькій області.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті