Окупанти підпалюють мінні поля для зупинки контрнаступу ЗСУ - The New York Times

Для того, щоб зупинити просування українських військ у Запорізькій області, російські окупанти вигадали нову тактику - вони заливають мінні поля займистою речовиною і підпалюють їх. Про це йдеться у матеріалі The New York Times, повідомляє "Еспрессо".

Як повідомляється, російські загарбники заливають легкозаймистою речовиною території, де розташовані мінні поля. Під час спроб розмінування українськими військовими окупанти скидають з дронів гранати, "викликаючи море вогню та вибухів".

За словами морських піхотинців, росіяни використовують цю тактику, щоб зробити й без того віроломні мінні поля ще більш смертоносними.

Зазначається, що російські позиції укріплені мінними полями та траншеями. Саме тому Сили оборони України змушені боротися за кожен будинок і вести важку оборону

"Видобуток робить необхідним контроль над дорогами з твердим покриттям; це найбезпечніші маршрути, оскільки міни легше помітити та видалити. Росіяни це знають і встановили оборону вздовж T0158 з бетонними бункерами для кулеметників. Російські безпілотники тримають дороги під постійним наглядом", - додають автори матеріалу.

Крім того, росіяни використовують сотні невеликих штурмових груп, які зазвичай складаються з восьми до десяти солдатів. Кожна з цих груп має конкретне завдання, зокрема, атака траншеї, лісосмуг або будинків.

За словами експертів, така тактика ведення війни вимагає великих зусиль та ризику для обидвох сторін конфлікту, проте захоплені російські укріплення, які залишилися від цього наступу, можуть служити українським військам як база для планування подальших операцій.

Як повідомлялося, росія перекидає на південь України підрозділи з Луганської області, замінюючи їх менш ефективними. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті