Окупанти не включили Попасну до списку "населених пунктів "ЛНР" та вимагають у мешканців відмови від українського громадянства

Російські окупанти не включили зруйновану ними Попасну до так званого "офіційного переліку населених пунктів "ЛНР" і вимагають жителів окупованої Луганщини швидко відмовлятися від українського громадянства. Про це у Телеграм повідомляє Луганська ОВА 16 березня. 

Як повідомляється, у так званій "ЛНР"  уведені в дію "закони" "Про адміністративно-територіальний устрій" та "Про утворення на території "лнр" міських та муніципальних округів". 

Зокрема, "ухвалені" 11 міських та 17 муніципальних округів (районів). В жодному з переліків немає Попасної. 

"Якщо раніше окупанти тільки казали про недоцільність відновлення міста, яке самі ж і зруйнували, то днями своє рішення вони закріпили на законодавчому рівні. Населені пункти колишнього району підпорядкували найближчим містам", - зазначають у Луганській ОВА.  

Також повідомляється,  що стають жорсткішими вимоги загарбників при влаштуванні на роботу, зокрема, до "державних" і "муніципальних" органів, та оформленні соціальних виплат.

Окупанти все частіше вимагають, окрім паспорта росії, ще й припинення українського громадянства. 

"До того ж, держдума РФ ухвалила законопроект, згідно з яким пропонується вважати припиненим українське громадянство з дня подання заяви про вихід із нього. Водночас громадяни зобов'язуються утриматися від реалізації прав та виконання обов'язків громадянина України, у тому числі від отримання та використання українського паспорта та інших документів, що засвідчують це громадянство", -  - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай показав, як виглядає окупована Попасна. 

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті