Окупанти на Луганщині активно переміщають військову техніку та особовий склад у напрямку лінії фронту - "Східний"

Окупованою Луганською областю в напрямку лінії фронту активно переміщується військова техніка та особовий склад росіян упродовж останніх днів. Про це повідомив український військовослужбовець Артем Карякін із позивним "Східний" у своєму Телеграм-каналі 27 березня. 

"Останніми днями у росіян дуже активний трафік техніки та особового складу по Луганській області. Дуже багато різних тралів на базі МАЗів тягнуть бронетехніку до лінії через Стаханов - Первомайськ - Попасну (танки + різної модифікації БМП). Також з'явилися в товарних кількостях понтонні КамАЗи (раніше спостерігалися вкрай рідко). Багато тягачів у сирійському пустельному камуфляжі, переважно старі "Урали". Паливозаправники йдуть колонами", - написав "Східний".

Зазначається, що йде і перекидання живої сили. 

"З того, що впадає в око - тентовані вантажівки з бійцями, кузови набиті поклажею (сумки, рюкзаки, баули). Не свіжі зовсім, пошарпані порядком, звідкись знімають. На зупинках біля магазинів туристи максимально таряться провізією і тютюном. Йде багато вантажівок із дровами", - сказано також у повідомленні.

"Східний" підкреслив, що таку саму активність спостерігають жителі окупованої Луганщини поблизу кордону з РФ: у напрямку Луганська/Дебальцевого тільки за 26 березня нарахували близько 40 "Уралів" і 20 одиниць чотиривісних паливозаправників із довгими цистернами.

Раніше повідомлялося, що всі штурмові спроби ворога просунутися на Білогорівському напрямку в Луганській області зупинено.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті