Окупанти майже 100 разів за добу обстріляли територію України та атакували 16 населених пунктів на Донбасі

Російські окупанти минулої доби майже сотню разів обстріляли територію України, а також атакували 16 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях. Про це 29 січня у ранковому зведенні повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Протягом минулої доби російські окупанти завдали 1 ракетного та 32 авіаційних ударів і здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ по цивільної інфраструктури Донецької та Херсонської областей", - повідомили українські військові.

На жаль, внаслідок цих ударів загинули та отримали поранення мирні жителі. При цьому основною метою росіян є повне знищення критичної інфраструктури нашої країни. У зв'язку із цим зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій Україні.

Також напередодні рашисти намагалися наступати на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках. На Куп'янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському напрямах росіяни думали лише про оборону.

"Підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Діброва та Білогорівка Луганської області; Ямполівка, Верхньокам'янське, Роздолівка, Сіль, Благодатне, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Новомихайлівка, Водяне, Мар'їнка, Побєда та Вугледар на Донеччині", - повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни зосередилися на спробах атакувати на трьох напрямках в Україні, ще чотири окупанти зосередилися на обороні.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті