Окупанти із загонів "Шторм-z" на Луганщині грабують власні підрозділи, продають награбоване й зникають у "невідомому напрямку" – ГУР

Російські окупанти зі складу загонів "Шторм-z" грабують власні підрозділи та зникають в "невідомому напрямку" в Луганській області. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 16 червня.

"На тимчасово окупованих територіях Луганської області відзначається суттєве збільшення спроб продажу військового майна військовослужбовцями окупаційної армії, – сказано в повідомленні. – Здебільшого це новобранці нещодавно створених штурмових загонів "Шторм-z", які тікають зі своїх підрозділів разом зі стрілецькою зброєю".

Зазначається, що, враховуючи недоотримання обіцяної за контрактом платні, "штурмовики" компенсують "збитки", вилучаючи в своїх підрозділах вантажні автомобілі, які заповнюють казенним майном. Здебільшого це автозапчастини, шини та паливо. Далі вони намагаються реалізувати майно в найближчих населених пунктах та від’їжджають в "невідомому напрямку".

Підкреслюється, що дезертирство активізується і в регулярних частинах окупаційної армії. На це вплинула як активізація бойових дій та великі втрати, так і нещодавнє скасування відпусток для військових, задіяних в Україні.

Зокрема, як повідомлялось раніше, з підрозділу окупантів на Луганщині за тиждень дезертувало близько 90 озброєних військових. ГУР уточнює, що вони втекли зі своїх позицій поблизу села Арапівка Сватівського району.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті