Окупанти "ДНР" намагаються перекласти на ЗСУ провину за зупинку трьох найбільших шахт Донбасу

Три найбільші шахти на окупованій частині Донецької області перестали видобувати вугілля. Цей факт визнали у так званому "міністерстві вугілля та енергетики ДНР".

Йдеться про шахти імені Челюскінців ім. О. О. Скочинського та О. Ф. Засядька.

Відповідальність за зупинення роботи підприємств, які до російської окупації були флагманом вуглевидобутку регіону, маріонеткова влада намагається перекласти на ЗСУ.

Нібито ці шахти "вуглевидобуток не ведуть, оскільки неодноразово опинялися на лінії вогню та отримали значні ушкодження".

Раніше такій собі "голова макіївської теркому профспілки працівників вугільної промисловості ДНР" Георгій Янков назвав справжню причину закриття шахт – це відсутність грошей. 

За його словами, окрім вище названих припинить роботу і шахта Калинівська-Східна.

"Вони дуже потрібні для отримання коксу. І такого вугілля в Росії немає. Інвестор поки не прийшов і розглядається питання про перехід їх у режим водовідливу", - сказав "профспілковий лідер".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті