Окупантам, які розстріляли евакуаційну колону в Ірпені, висунули підозру

Три російські окупанти, які розстріляли евакуаційну колону в Ірпені, отримали підозру. Про це 6 березня повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Поліцейські встановили, що протягом 5-6 березня 2022 року російські військові розстріляли 10 цивільних автомобілів. Місцеві жителі разом із маленькими дітьми намагалися тікати з Ірпеня, але натомість стали мішенню військових рф", - повідомили правоохоронці.

Внаслідок цього загинули дев'ятеро людей, ще 12 – отримали поранення. Національна поліція встановила, що за розстріл цієї колони з написом "Діти" відповідальні троє російських окупантів.

Це командир розвідувальної роти 173-го окремого розвідувального батальйону та два військові 137-го гвардійського парашутно-десантного полку 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії. Їм повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством. Поліція зібрала свідчення вцілілих та реконструювала події річної давнини.

"В автомобіль прилетіла граната, від чого права передня частина вибухнула. Водій загинув на місці. А пасажир ще довгий час лежав на землі і вмирав від отриманих поранень. Жінці з дитиною вдалося вижити і не отримати серйозних травм", - повідомив старший слідчий з важливих справ Головного слідчого управління Нацполіції Іван Дулкай.

Після підриву першого автомобіля чотири автівки, що залишились, які йшли за ними, спробували проїхати вперед. Але під шквальним вогнем водії наїжджали на перешкоди, зупинялися та потрапляли у пастку.

"Окупанти бачили і розуміли, що це цивільні особи, які не становлять жодної загрози, але все одно продовжували їх розстрілювати. Після розстрілу транспортних засобів російські військові вивели з автомобілів усіх, хто міг самостійно йти, і відвели до захопленого будинку, де утримували кілька годин", - зазначив слідчий.

Також слідчі ідентифікували ще 20 військовослужбовців 137 гвардійського парашутно-десантного полку та 173 окремі гвардійські розвідувальні батальйони 106 гвардійської повітряно-десантної дивізії. У разі, якщо вдасться зібрати повну доказову базу причетності до воєнних злочинів, їм також оголосять про підозру. За ці злочини росіянам загрожує, зокрема, довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що росіяни впритул розстріляли беззбройного полоненого воїна ЗСУ.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті